Hovedmålet med MINEYE er å optimalisere gruvedrift gjennom hele verdikjeden, fra letinger til gruvestengning, basert på kontinuerlige og dynamiske oppdateringer av jordobservasjonsdata og kunnskap ved bruk av ML-baserte tilnærminger (maskinlæring).
DINAMINE er en "Innovation Action" finansiert av Horizon Europe, EUs sentrale finansieringsprogram for forskning og innovasjon. Se engelsk beskrivelse av prosjektet.
NATRISK er et internasjonalt partnerskap for å forbedre risikostyring og tiltak mot naturfarer gjennom samarbeid innen forskning, utdanning og innovasjon som kobler sammen ekspertise fra Brasil, India og Norge. Partnerskapet fokuserer på målrettet utdanning og forskning for å redusere risiko og øke samfunnsmessig motstandskraft mot naturfarer i bratt terreng.
Målet med snøskredforskningen er å øke kunnskapen om snøskred for dermed å redusere samfunnets utfordringer og tap av verdier ved denne naturfaren. Vi samarbeider tett med blant andre Meteorologisk institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), samt skredforskningsinstitusjoner i Sveits og Østerrike.
WINDRISE er et innovasjonsprosjekt som skal samle ledende norske interessenter i verdikjeden fra design, produksjon, transport og installasjon av bunnfaste underkonstruksjoner for havvind for å muliggjøre oppskalering og akselerert distribusjon av store havvindparker.
På oppdrag fra McDermott i Australia utførte NGI detaljert geoteknisk design av sugeankrene for forankring av Scarborough Floating Production Unit, som skal behandle naturgassen fra feltet før den transporteres til land.
Kvikkleiresenteret har som mål å skape en internasjonal arena som styrker kompetansen på sensitiv leire. Senteret har blitt tilrettelagt av NGI og vil delvis bli støttet gjennom grunnbevilgningen NGI mottar fra Forskningsrådet.
Energispunt Campus Ullevål er et fullskala innovasjonsprosjekt som tester en ny løsning for bruk av grunnen og løsmassene i bakken som et bærekraftig og stabilt termisk energilager. Overskuddsenergi, i form av varme og kulde, skal lagres i spunten for senere bruk. Løsningen er tilkjent 50% investeringsstøtte av ENOVA innenfor programmet Fullskala innovativ energi- og klimateknologi.
BEAR er et forsknings- og innovasjonsprosjekt som tester løsninger for bruk av grunnvarme fra løsmassene i bakken som en bærekraftig og stabil energikilde. Grunnvarmeløsningen kan fungere som en integrert del av bygningskonstruksjonen, og dermed redusere kostnadene ved å etablere slike systemer.